Särkänniemi mokasi mahdollisuuden uuteen alkuun

Särkänniemi mokasi mahdollisuuden uuteen alkuun

Särkänniemi siirsi viikonloppuna delfiinit Kreikkaan salailun ja kritiikin siivittämänä. Mitä ihmettä oikein tapahtui, Särkänniemi?

Tampereella delfiinit ovat olleet esillä sekä kuntalaisaloitteen, valtuustoaloitteen että Särkänniemen oman päätöksen lopettaa delfinaariotoiminta yhteydessä. Delfinaarion lopettaminen oli ainoa oikea ratkaisu, mutta aloitteissa vaadittuihin asioihin, kuten suunnitelmaan hallitusta alasajosta ja kysymykset delfiinien kohtalosta niiden ikääntyessä, ei saatu ikinä vastauksia.

Särkänniemi toimi vain taloudellisen edun pohjalta eikä kunnioittanut tuhansien kaupunkilaisten ja parinkymmenen valtuutetun huolta delfiinien kohtalosta. Delfinaarion hallittua alasajoa kannattaneet poliitikot, aktivistit ja kaupunkilaiset ovat kyllä tiedostaneet, että delfinaarion lopettamiseen ja delfiinien sijoittamiseen ole helppoa, nopeaa ja halpaa ratkaisua. Juuri siksi Särkänniemeltä vaadittiin avointa ja laajasti asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä toteutettua selvitystä asiasta.

Särkänniemi on myös julkisesti luvannut tiedottaa, kun delfiinien siirtämisestä on jotain tiedotettavaa eikä vahvistanut julkisesti sijoituspaikkaa tai siirron ajankohtaa. Valittu linja vähättelee paitsi eläinten oikeuksia, myös kaupunkilaisten ja päättäjien oikeutta seurata tilanteen etenemistä. Delfinaarion lopettaminen olisi ollut Särkänniemelle tuhannen taalan paikka uuteen alkuun ja vastuullisuuden osoittamiseen. Sääli, ettei edes tätä ymmärretty prosessista päätettäessä.

Tärkeintä on, että delfinaariotoiminta Tampereella loppuu. Delfiinien tuominen Tampereelle Särkänniemen taloudellisen edun takia on alunperinkin ollut moraalitonta. Nyt olisi ollut aika ottaa vastuu eläinten oikeuksien polkemisesta. Delfiinien vangitseminen näytöstoimintaa varten ei ole nykypäivää, mutta ei ole myöskään salailu ja kaupunkilaisten huolen väheksyminen.