Punavihreä feministi, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

Punavihreä feministi, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

Hei, olen Olga Haapa-aho, 29-vuotias sosiaalipoliittinen asiantuntija ja vihreä poliitikko Tampereelta!

Ajatusmaailmaltani olen punavihreä feministi, ja oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ovat kantavia teemoja kaikessa politiikassani. Ilmaston- ja ympäristönsuojelu tulee ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa, koska täällä tekemämme ratkaisut vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin globaalisti ja ongelmat iskevät pahiten juuri sinne, missä lähtökohdat ovat valmiiksi vaikeimmat.

Haluan edistää Tamperetta, jossa kaikista pidetään huolta ja kaupunkia kehitetään kestävästi eteenpäin. Sote-uudistuksen aiheuttamien muutosten keskellä on tärkeää varmistaa, että peruspalvelut toimivat ja ovat oikeasti kaikkien saavutettavissa. Palveluiden saatavuudessa ei saa olla kyse siitä, kuka niitä osaa parhaiten vaatia, vaan siitä, että ammattitaitoiset työntekijät etsivät yhdessä asiakkaan kanssa hänen tarvitsemansa tuen ja ongelmia voidaan ehkäistä varhaisessa vaiheessa.

Kasvava kaupunki tarvitsee toimivaa joukkoliikennetta, elävää keskustaa ja monipuolisesti uusia asuntoja. Ratikka antaa mahtavan mahdollisuuden kehittää keskustaa ja pyöräilyväyliä ja tulevalla valtuustokaudella tarvitsemme päätöksiä, joilla otamme kaiken irti mahdollisuudesta kehittää Tamperetta. Asuntojen riittävä tuotanto mahdollistaa kaupungin kasvun ja auttaa pitämään asuntojen hinnat kohtuullisina. Markkinahintaisten asuntojen lisäksi tulee varmistaa, että jatkuvasti rakennetaan myös sosiaalista asuntotuotantoa eri puolille kaupunkia.

Koulutukseen panostaminen on pitkäjänteisen politiikan ydinkysymyksiä ja meidän pitää huolehtia laadukkaasta ja tasa-arvoisesta koulutuksesta kaikilla koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta lähtien. Jokaisella lapsella täytyy olla yhdenvertainen mahdollisuus hyvään koulutukseen taustasta riippumatta. Koulujen tulee edistää avointa ja moninaista keskustelukulttuuria ja opettaa kohtaamaan erilaisuutta.

Eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntäni ja haluan, että Tampere edistää kasvisruoan käyttöä ja tehokasta eläinsuojeluvalvontaa. Myös lähiluonnosta ja Tampereen metsistä huolehtimalla varmistamme hyvän ympäristön niin ihmisille kuin eläimille.

Tällä hetkellä toimin Tampereen kaupunginhallituksen jäsenenä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenenä ja vihreiden puoluehallituksen jäsenenä. Otan mielelläni vastaan palautetta, ideoita ja kommentteja! Yhteystietoni löydät täältä.

Aiemmasta kokemuksestani löydät tarkempaa tietoa CV:stäni.