Kuka Olga?

olgapre-6Olen Olga Haapa-aho, 29-vuotias vihreä poliitikko. Opiskelen Tampereen yliopistossa sosiaalipolitiikkaa ja työskentelen ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisena asiantuntijana. Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Koin ensimmäisen herätykseni maailman ongelmiin, kun olin 8-vuotias ja kuuntelin isosiskoni kertovan sademetsien tuhoutumisesta ja Ken-Saro Wiwasta. Perheemme vietti tuolloin talvea Nicaraguassa, jolloin minussa heräsi paljon ajatuksia köyhyydestä, eriarvoisuudesta ja globaalista oikeudenmukaisuudesta. Ajatukseni ovat tässä parin kymmenen vuoden aikana muuttuneet, mutta perusasiat ovat edelleen samat: ihmisoikeudet, eriarvoisuuden torjuminen sekä Suomessa että globaalisti ja ympäristöstä huolehtiminen.

Minua erityisen paljon kiinnostavia teemoja ovat muun muassa perustulo, julkiset hyvinvointipalvelut, yhdenvertaisuus ja eläinten oikeudet. Uskon, että vastikkeeton perustulo olisi oikeudenmukainen ja selkeä tapa taata välttämätön toimeentulo kaikille elämäntilanteesta riippumatta. Nykyinen byrokraattinen järjestelmä on nöyryyttävä ja tekee työn vastaanottamisesta sekä yrittämisestä vaikeaa. On siis aika päivittää sosiaaliturva 2010-luvulle. Riittävän toimeentulon lisäksi julkiset terveys- ja sosiaalipalvelut ovat tärkeitä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhteisten palvelujen rahoitusta ei saa vaarantaa.

Feministinä pidän tärkeänä, ettei esimerkiksi sukupuoli, etnisyys tai sosiaalinen tausta rajoita kenenkään mahdollisuuksia olla oma itsensä, opiskella, tehdä töitä tai perustaa perhe. Siksi vaadin tasa-arvoa perhevapaisiin ja työelämään, vähemmistöjen koulutuksen edistämistä, kunnollisia tukipalveluja ja oikeudenmukaisuutta oleskelulupiin. Ihmisten hyvinvoinnin lisäksi haluan myös toimia  eläinten aseman parantamiseksi, ja edistää erityisesti kestävämpää ruoantuotantoa. Vaadin tiukempia rajoituksia tehotuotantoon ja kasvissyönnin edistämistä.

Lisätietoja voi kysellä suoraan minulta (olga.haapa-aho@vihreat.fi).

Lue lisää aiemmasta kokemuksestani.

Vastaa